V. Stoica

Cu cele 82 de cazuri de îmbolnăvire care s-au înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus și până ieri, județul Prahova se află pe antepenultimul loc la nivel național ca număr de bolnavi la mia de locuitori.
Potrivit datelor oficiale, cu o rată de îmbolnăvire de 0,11 la mie, județul nostru se află la polul opus, la finalul clasamentului național, comparativ cu județul Suceava, de exemplu, acolo unde rata de îmbolnăvire este de 5,48 la mia de locuitori, cu cele 3478 de cazuri înregistrate de la debutul pandemiei și până în data de 19 mai.
Potrivit datelor furnizate ieri de Instituția Prefectului, în Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, 82 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați, iar 11 se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre pacienți, internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic.