În Prahova, lipsa spațiilor de carantinare poate duce la situații extreme, inclusiv la eventuala propagare a noului coronavirus. Există semnale din teritoriul județului că zeci de primari din localitățile care au pe raza lor hoteluri, moteluri sau alte tipuri de spații de cazare îi amenință pe proprietarii respectivelor unități turistice să nu își deschidă porțile pentru primirea prahovenilor care trebuie să intre obligatoriu în carantină!

Situația pare scăpată de sub control, pentru că, dacă la prima vedere această măsură ar fi una normală, starea de fapt este cu totul alta. Dacă nu vor exista locuri de cazare pentru carantinarea celor sosiți din zonele roșii ale Europei, singura soluție ar fi carantinarea la domiciliu, un risc pe care nimeni nu și-l asumă!

Care este rezolvarea problemei, domnilor primari care vă gândiți doar la mandatele dumneavoastră și la alegerile locale care vor urma, dacă vom scăpa de pandemie???

Nu credeți că soluția cea mai bună este carantina instituționalizată, sub paza strictă a Jandarmeriei și a Poliției Române? Fără riscul ca persoanele susceptibile de a fi infectate cu coronavirus să iasă pe străzi și să afecteze întreaga comunitate?

Un exemplu elocvent este de astăzi. Un autocar plin cu persoane venite din Marea Britanie este cantonat la Parcul Municipal Ploiești Vest din cauza faptului că nu există locuri libere pentru carantinarea lor!

Suntem în stare de urgență! Iar în această perioadă trebuie luate măsuri stricte, fără discuție și cu maximă responsabilitate!

Fiți cu adevărat responsabili, domnilor primari!