Ieri, şeful statului a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.
„Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă, pentru protecţia voastră, a fiecăruia, şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical”, a spus preşedintele la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres. El a arătat că măsurile privind instituirea stării de urgenţă şi ordinele date de ministrul de Interne şi de ministrul Sănătăţii au fost luate pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical.
„Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordonanţele şi ordinele în vigoare”, a mai spus Iohannis.
Şeful statului a subliniat că acei care „nu înţeleg sau care se fac că nu înţeleg” vor fi amendaţi.
„Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat”, a declarat Iohannis.