57.000 de persoane au participat, în ultimele două săptămâni, la sesiunile de antrenamente de- acasă organizate pe pagina de Facebook Bucurie în Mișcare – ACASĂ. Sesiunile live de antrenamente au fost susținute de campioni naționali și internaționali, între care Cristina Pîrv – cea mai valoroasă jucătoare de volei, din România, din toate timpurile.
Proiectul Bucurie în Mișcare a fost lansat de Asociația 11even în 2012 și constă în peste 12 festivaluri organizate anual la nivel național, care propun activități în aer liber deschise, gratuit, oricui. Anul acesta, prima serie de festivaluri Bucurie în Mișcare era programată pe parcursul lunii mai. Criza mondială legată de pandemie a schimbat, însă, planurile celor de la Asociația 11even, dar nu și misiunea pe care și-au asumat-o. Astfel, realizând că au la dispoziție resursele necesare – instructori/antrenori și o comunitate puternică de oameni pasionați de mișcare – au dat drumul proiectului nu doar mai repede, ci și în condițiile impuse de starea de urgență. Rețeta: sesiuni de antrenamente de câte o jumătate de oră live, pe facebook, de două ori pe zi, la care oamenii pot participa din sufrageria de-acasă.
Așa s-a născut proiectul Bucurie în Mișcare – ACASĂ, primul antrenament având loc în data de 23 martie și însumând în total aproximativ 2.000 de vizualizări. Campania a continuat, iar până în prezent au participat un total de 23 de instructori din 14 orașe. Antrenamentele propuse de aceștia au fost diverse: „Înot pe covor”, „Antrenament pe canapea”, „Volei în sufragerie”, „Karate în Casă”,  antrenamente de aerobic, fitness, tae bo, pilates, stretching, dans și multe alte.
„Bucurie în Mișcare-Acasă este un proiect online, prin care ne dorim să aducem mișcarea în casele fiecăruia dintre voi. De luni până sâmbătă vom invita alături de noi, prin sesiuni live, de două ori pe zi, câte un instructor de sport, din mai multe orașe. Sub deviza Din toată țara, pentru toată țara ne dorim ca în această perioadă să #mișcăm România și să combatem sedentarismul. Sesiunile live vor fi de la ora 11:00 și de la ora 18:30, fiecare dintre ele având o durată de aproximativ 30 de minute. Fă mișcare alături de noi, scapă de monotonie și #staiacasă”, se precizează în descrierea evenimentului de pe facebook.
Pentru a participa la antrenamente și a face parte din comunitatea Bucurie în Mișcare, puteți accesa link-ul:                                     facebook.com/BucurieInMiscareRomania.