Petre Apostol

Mai mulți organizatori de evenimente de ciclism, reprezentanți ai echipelor din ciclismul românesc și cicliști amatori au demarat o acțiune pentru a sprijini lupta împotriva noului coronavirus. În lipsa competițiilor oficiale, aceștia și-au propus să organizeze concursuri online, caritabile, banii încasați din taxe urmând să se îndrepte către Asociația Dăruiește Viață, pentru lupta împotriva COVID-19.
„Aveai în plan să dai tot ce ai mai bun la competițiile de ciclism din primăvara asta. Ai luat în calcul toate detaliile și aveai un avânt ca niciodată! Știm că te-ai antrenat din greu, chiar și atunci când vremea nu te îmbia să ieși, sau după zilele grele în care simțeai că nimic nu iese bine. Din păcate, toate evenimentele de ciclism pe care le aveai în calendar, toate planurile pentru primăvara aceasta s-au năruit în câteva săptămani. Și acum te întrebi: ce rămâne de făcut? Cu toții știm răspunsul: stăm în casă! Dar, asta nu înseamnă că trebuie să punem pauză pasiunilor noastre. Cum așa? Hai să ieșim din rutină și să gândim puțin diferit: rămâi activ, chiar și cât stai în casă. Te provocăm pe tine și pe prietenii tăi la cel puțin o cursă de ciclism virtuală. Chiar mai important de atât, de data asta nu vei pedala doar pentru tine, ci pentru viață. Pentru toți cei care au nevoie de susținerea noastră morală și financiară în aceste zile grele. La finalul seriei de competiții, toate donațiile vor fi direcționate  către lupta împotriva COVID-19! Așadar, rămâi activ, pedalează acasă și donează!”, menționează organizatorii evenimentului intitulat „Pedalăm pentru viață”.
În weekend, au avut loc, deja, primele curse, una dintre acestea fiind Maratonul Vinului, competiție care ar fi trebuit să se desfășoare la Urlați, în luna mai, însă a fost amânată, cel mai curând în toamnă. Întrecerea online, desfășurată pe distanța de 18 km, a fost câștigată de Csaba Bartha, care a încheiat în 33:14.1 minute, printre concurenți regăsindu-se și reprezentanți prahoveni, primul dintre aceștia fiind Denis Piciu, de la Petrolul Ploiești, sosit al șaselea la general (37:35.5 min.) și al doilea la categoria juniori 17-18 ani.
De asemenea, la start s-a regăsit și unul dintre cicliștii din circuitul ProTour, Eduard Grosu, de la Nippo Delko One Provence, sosit pe locul 21 (43:19.7 min.) la general și pe locul 2 la Elite+U23.
Cine dorește să se înscrie trebuie să aibă un home trainer și un cont pe aplicația Rouvy, mai multe detalii putând afla de pe site-ul oficial al evenimentului: pedalampentruviata.ro.
Următoarele curse online sunt următoarele: Prima Evadare (duminică, 12 aprilie, ora 11:00 – 55 km), Lupii Dacilor Câmpulung (miercuri, 15 aprilie, ora 19:00 – 29 km), Vidraru Bike Challenge (sâmbătă, 18 aprilie, ora 11:00 – 34 km), Cupa Max Ausnit (duminică, 19 aprilie, ora 11:00 – 54 km).