N.D.

Persoanele care vor alege ca alternativă de deplasare în Ploiești mijloacele de transport în comun trebuie să știe că au intervenit modificări și în ceea ce privește modalitatea de procurare a biletelor necesare călătoriei. Astfel, începând de astăzi s-a luat decizia închiderii activității la toate tonetele destinate procurării biletelor și abonamentelor, cu excepția casieriei colectoare, de pe Str. Găgeni, unde este și sediul TCE Ploiești. Călătorii au însă alternative pentru achiziția biletelor, atât prin inetermediul POS-urilor existente în toate mijloacele de transport public, cât și de la automatele pentru bilete și abonamente pentru o singură zi, instalate în aproape 40 de stații ale TCE Ploiești din oraș.
Reamintim faptul că, începând cu data de 25 martie, pe perioada instituirii stării de urgență, desfășurarea transportului public de persoane în Ploiești se face după următorul program: dimineața, între orele 05.30-09.00, după amiază, între orele 14.30-19.30, iar seara, între orele 21.00 – 23.30. În aceste intervale de timp, circulația mijloacelor de transport se va realiza cu frecvența programului normal.
Pe de altă parte, conducerea TCE Ploiești a ținut să transmită și o serie de recomandări ”privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului virus în mijloacele de transport public local din municipiul Ploiești”.
Iar sfaturile de care vor trebui să țină cont cei care vor apela la mijloacele de transport aparținând TCE Ploiești sunt următoarele: limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, ca urmare atât în timpul așteptării în stație a sosirii mijlocului de transport cât și în timpul în care vă aflați în salonul autovehiculului păstrați o distanță de circa doi pași față de ceilalți; evitați atingerea suprafețelor care sunt utilizate în mod frecvent și de alte persoane, precum balustrade, mânere, butoane etc -în cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință; încercați să nu stați față în față cu alte persoane, atât în zona stației de transport public, cât și în mijlocul de transport; asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.