F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Judecătoriei Ploieşti, începând de ieri, accesul în incinta instituţiei, precum şi în sălile de judecată, a fost restricţionat.
De asemenea, tot ieri, Tribunalul Prahova, şi alte instanţe prahovene urmau să stabilească, la rândul lor, propriile măsuri în contextul amintit mai sus.
În ceea ce priveşte activitatea din cadrul Judecătoriei Ploieşti, aceasta este prezentată în comunicatul de presă de mai jos.
“În contextul creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, al creşterii riscului de răspândire a infecţiei (…) se decide:
Art. 1. Programul cu publicul
(1) Începând cu data de 11.03.2020 se suspendă programul nemijlocit cu publicul în cadrul compartimentelor Judecătoriei Ploieşti.
(2) Se recomandă ca toate înscrisurile să fie depuse prin mijloace alternative (email,fax, poştă).
(3) Se recomandă consultarea dosarelor prin utilizarea aplicaţiei „DOSAR ELECTRONIC”, prin completarea cererii disponibile pe portalul instanţei de judecată şi transmiterea acesteia prin mijloacele arătate.
(4) În situaţii excepţionale, în care nu pot fi folosite mijloacele indicate la alineatul 2,înscrisurile vor putea fi depuse în cutia de corespondenţă amenajată la intrarea în instituţie.
(5) Înscrisurile din cutia de corespondenţă indicată la alineatul 4 vor fi ridicate de către persoanele desemnate din cadrul Judecătoriei Ploieşti la orele 11.00, 14.00 şi 15.30.
Art. 2. Accesul în instanţă
(1) Se limitează accesul publicului în instanţă, urmând a fi permis doar persoanelor care au cauze pe rol în ziua accesului. Dovada acestui fapt se face cu citaţia primită pentru termenul respectiv sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere disponibilă la intrarea în instituţie.
2) Se limitează accesul celorlalţi participanţi la judecată (avocaţi, experţi, executori), fiind permis doar celor care au cauze pe rol în ziua accesului. Dovada acestui fapt se face printr-o declaraţie pe proprie răspundere disponibilă la intrarea în instituţie.
(3) În cazul în care există fixate ore de strigare a cauzelor, accesul în instanţă se va face cu cel mult 15 minute înainte de ora fixată.
(4) Se interzice accesul în sediul Judecătoriei Ploieşti al persoanelor cu privire la care autorităţile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea acestora. Persoanele care se află în această situaţie, care sunt citate în dosarele aflate pe rolul instanţei, au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre această situaţie, în scris sau prin poştă electronică.
Art. 3.
Prezenta decizie este aplicabilă începând cu data de 11.03.2020, pentru o perioadă nedeterminată, urmând ca măsurile să fie reanalizate la momentul schimbării condiţiilor avute în vedere la emiterea acesteia.