Ieri, într-o conferință de presă, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că și sportivii vor beneficia de șomaj tehnic pe perioada stării de urgență, declarată pentru o lună, în acest moment, cu șanse mari de a fi prelungită.
Ministrul a explicat că fiecare club sportiv va depinde documentele pentru plata șomajului la AJOFM, și, în teorie, undeva după jumătatea lunii aprilie ar trebui să se ajungă la încasarea acestui ”șomaj tehnic”.
„Având în vedere că activitatea este afectată, fiecare club spotiv care are dificultăți se va prezenta la sediul AJOFM, iar dacă sportivii sunt încadrați prin contracte sportive, clubul se va adresa Asociației Sportive, unde va atașa cererii și o listă cu sportivii pe care trebuie să îi plătească”, a declarat Violeta Alexandru, ce înțelege domnia sa prin ”asociație sportivă” (probabil Federație…) fiind de discutat.
La fel, ce sume vor primi cei care au mai puțin decât salariul menționat drept ”plafon”, ce se întâmplă cu sportivii care sunt elevi – dacă primesc și ei procent din sumele cuvenite prin CAS (convenția de activitate sportivă), care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească și angajatorul (clubul), toate sunt alte subiecte de lămurit, dar, important este că există … un început!
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, ieri, într-o conferință de presă, modul cum angajatorii vor efectua plata șomajului tehnic către angajați. Concret, de îndată ce actele sunt depuse la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, în maximum 15 zile, acestea vor efectua plățile pentru angajator. Să vedem și când se vor încasa primii bani de către sportivi și ”salutăm” apoi procedura…