Violeta Stoica

Mama „pacientului 80”, tânărul de 26 de ani care a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus, este al doilea caz înregistrat în județul Prahova. Pe de altă parte, 550 de persoane se află în izolare la domiciliu și sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Prahova, alte 66 fiind în carantină în centrele special amenajate pe raza județului.
Față de informațiile făcute publice luni seară, s-a constatat că numărul celor intrați în izolare la domiciliu a crescut semnificativ, de la 255 la 550 de persoane, câți sunt acum.
Primul caz de infectare cu coronavirus confirmat în județul Prahova a fost cel al tânărului de 26 de ani revenit în țară din Italia și, ulterior, carantinat în centrul de la Bușteni.
La doar o zi de la intrarea în carantină, bărbatul a fost confirmat ca fiind infectat cu noul virus, după ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul Matei Balș.

Până în această seară, la ora 18.00, pe teritoriul României, fuseseră confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 erau declarați vindecați și au fost externați.

De la informarea de dimineață și până la ora 18.00, au fost confirmate 33 de cazuri noi – 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei se aflau la secția de terapie intensivă, dar cu o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află acum 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

La nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.