Oana Florentina Ezer a fost numită în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu rang de director general în Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Hotnews.
Ordinul ministrului interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost publicat ieri în Monitorul Oficial.Oana Florentina Ezer este diplomat de carieră și a ocupat postul prin concurs.
În februarie anul trecut, premierul de atunci Viorica Dăncilă l-a numit pe Viorel Mocanu în funcţia de agent guvernamental la CEDO, în locul lui Catrinel Brumar.
Viorel Mocanu este vizat de DNA în legătură cu schimbarea apărării statului român în dosarul în care Liviu Dragnea contesta la CEDO condamnarea primită în cazul Referendumul. Iniţial, opinia Agentului guvernamental al României la CEDO de la acea vreme, Catrinel Brumar, a fost de respingere a plângerii lui Dragnea, însă ea a fost înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu, care a schimbat poziţia statului român în sensul admiterii plângerii depuse de fostul lider PSD. Practic, Viorel Mocanu a pus concluzii de condamnare a statului român, deşi el reprezenta interesele României.