F. T.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiști rutieri de la mai multe subunități, au desfășurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor negative.
Activitățile i-au vizat pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară sau vehiculelor care au acest drept.
Acţiunea, derulată sâmbătă, intervalul orar 10:00-17:00, a avut drept consecinţe aplicarea a 24 de amenzi în valoare de 6.960 de lei.Totodată au fost reținute şi 24 de permise de conducere.
În plus, au fost constatate și trei infracțiuni, respectiv două pentru conducere cu permisul suspendat și una pentru conducere fără permis.
În acest context, poliţia rutieră prahoveană îi sfătuiește pe șoferi să reducă viteza de deplasare și să circule cu atenție sporită în următoarele cazuri: la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri și acorda prioritate; în zona instituțiilor de învățământ, a obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii; la apropierea de stațiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin fața mijlocului de transport; la apropierea de unul sau mai mulți pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.