F.T.

Miercuri, 22 ianuarie a.c., lucrători din cadrul Posturilor de Poliție Jugureni, Călugăreni și Gura Vadului, împreună cu un pădurar al Ocolului Silvic Tisău, s-au deplasat pe raza comunei Jugureni, în punctul numit Zănoaga, aflată la limită cu judeţul Buzău, unde au prins doi bărbați care furau material lemnos dintr-o pădure particulară.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, “personalul silvic a măsurat lemnul care era încărcat în două căruţe, rezultând un volum de peste 1, 5 metri cubi de material lemons, respectiv carpen. Mijloacele folosite la sustragerea acestuia, precum şi lemnul, au fost confiscate şi predate Ocolului Silvic Tisău”.
Cei doi bărbați prinşi la furat au fost amendaţi cu suma totală de 12.000 de lei.
Pe de altă parte, şi jandarmii prahoveni au acţionat, în zilele de miercuri şi joi, pe raza localităților Diţești, Poiana Trestiei și Vâlcănești, aceştia prinzând în flagrant mai multe persoane care transportau material lemnos cu ajutorul atelajelor hipo. Pentru că nu au prezentat documente de proveniență și transport, le-au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției conform Legii 171/2010, art. 19, alin. 1, lit. B, fiind amendaţi cu suma totală de 5000 de lei.
Materialul lemnos a fost predat, pe bază de proces verbal, reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Muntenia.