Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi că va dezvălui planul său de pace pentru Orientul Mijlociu înainte de vizita, marţi, la Washington a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi adversarului acestuia, Benny Gantz, notează AFP, citat de Agerpres.
„Îl vom face public probabil cu puţin înainte”, a declarat Donald Trump la bordul avionului prezidenţial Air Force One în drum spre Florida. „Este un plan excelent”, a adăugat el, amintind acest document pe care palestinienii îl consideră deja născut mort.
Benjamin Netanyahu se va duce marţi la Washington, la invitaţia preşedintelui SUA Donald Trump, a făcut cunoscut joi Casa Albă. Benny Gantz, rivalul şefului guvernului la alegerile legislative israeliene din martie, „a acceptat de asemenea invitaţia preşedintelui de a veni la Washington”, a adăugat Casa Albă într-un comunicat.
Autoritatea Palestiniană a reiterat joi respingerea iniţiativei americane de pace în Orientul Mijlociu după anunţul vizitei pe care urmează să o întreprindă în SUA oficiali israelieni. „Avertizăm împotriva oricărui proiect american care ar încălca dreptul internaţional”, a declarat într-un comunicat Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, precizând că palestinienii resping iniţiativa preşedintelui Donald Trump pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian.