Petre Apostol

Miercuri seară, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, echipa de handbal feminin Activ Prahova, din Divizia A, a primit replica formaţiei de primă ligă – AHCM Slobozia, în 16-imile Cupei României, meci arbitrat de Georgiana Lungu şi Mihaela Paraschiv, din Neamţ.
La prima partidă oficială din 2020, elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu nu au reuşit să producă surpriza, deşi s-au menţinut aproape de adversare. Echipa din Slobozia, antrenată de Gheorghe Covaciu, s-a desprins încă din start, scor 3-0, în minutul 6, după care a păstrat, cu o singură excepţie (când Activ a egalat la 8), un ecart între un gol şi trei goluri până la finalul primei părţi de joc, intrând la vestiare la conducere, cu scorul de 11-8.
În partea secundă, Activ a avut mai multe oportunităţi de a reveni în joc, însă irosite prea uşor (chiar şi în avantaj numeric cu două jucătoare), iar oaspetele au gestionat avantajul creat fără să forţeze prea mult, pe final desprinzându-se decisiv, pentru a se impune cu scorul de 24-19.
Cele două echipe au evoluat în următoarea formulă:
Activ: Paraschiv, A. Popescu – I. Leuștean 7, F. Popescu 4, Crețu 3, Beșleagă 3, Mureș 1, Panaite 1, V. Leuștean, Stoica, Șerban, Neacșu, Tabarcea, Shutska.
Slobozia: Polocoșer, Aron – Georgescu 8, Toma 7, Ivan 5, Obedeanu 3, Ilie 1, Ciolan, Vacariu, Jlezi, Moldoveanu.