AJF Prahova – AJF Harghita 4-2 (1-1)
Au marcat: Vintilă (pen), Bencea, Ciobanu, Alexe / Țepeș.
Prahova: Marinică – Neacșu, Ov. Gheorghe, Gânju, Șt. Ion – Băcioiu, Baciu, Butufei, Al. Gheorghe – Vintilă, Ciobanu. Au mai jucat: Ad. Ilie, Gavrilă, Bencea, Alexe, Ghica. Antrenori: Marian Ilie, Mihai Dinu, Iulius Mărgărit.
Harghita: Vieriu – Hofman, Maximiuc, Z. Nagy, Bercea – V. Gal, Țepeș, Drian, Șandor – Vițelariu, Szocs. Au mai jucat: Bratu, Berecz. Antrenor: Atilla Rohaly.

Selecționata AJF Prahova a învins echipa similară a AJF Harghita pe Stadionul Viorel Mateianu din Boldești-Scăeni, cu scorul de 4-2, în primul meci din ediția 2019-2020 a Cupei Regiunilor. Pentru formația pregătită de Iulius Mărgărit, Marian Ilie și Mihai Dinu au marcat Adrian Vintilă – penalty, George Bencea, Andrei Ciobanu și Rareș Alexe, meciul având o poveste ”interzisă cardiacilor”, succesul echipei noastre conturându-se de abia în ultimul sfert de oră!
Cu greu vei găsi într-un meci atâtea ocazii și oportunități irosite cu seninătate cum au fost la partida de la Boldești!
După ce oaspeții au deschis scorul, la primul corner avut, prahovenii au început sarabanda ratărilor , egalând, totuși, din penalty, obținut de Ciobanu și transformat de Vintilă. Același Vintilă a irosit a doua lovitură de la 11 metri, primită după un fault al portarului advers la Băcioiu, șutând puternic, peste poartă, și, de aici, parcă mingea nu a vrut să mai intre în poartă, o perioadă! Ocazii din 6 metri, din 16 metri, cotraatacuri în superiortitate ratate, plus un… altruism negativ (adică să te chinui să dai o pasă unui coleg, când tu te afli, deja, în situație excelentă de finalizare) au ridicat pulsul celor prezenți, fapt îmbucurător, ”suflarea fotbalistică” prahoveană fiind, din nou, prezentă, la un meci care a ieșit în evidență și printr-o organizare excelentă.
Oaspeții, care au venit cu un efectiv redus, de doar 14 jucători, dar, printre titulari având un fost prim-divizionar– Țepeș (ex Ceahlăul, jucător cu peste 100 de meciuri în Ligile I și II, fapt care contravine regulamentului!!!) au reușit, în min. 70, să preia din nou conducerea, și, o mare supriză putea fi consemnată, dar, toteauna, există un… dar!
Prahovenii s-au trezit din pumni și, după 70 de minute ”frustrante”, au reușit să întoarcă soarta partidei, reduta harghiteană cedând, pe rând, la șuturile lui Bencea, Ciobanu, care a răzbunat o parte dintre ratări și un alt nou-intrat, Alexe, jucătorii veniți de pe bancă reușind să schimbe ceva din ”blocajul” peste care numai o echipă bună ar fi putut trece!
Ar fi de remarcat și ”coeziunea” fruntașelor Ligii A, CSO Plopeni (Marinică, Ciobanu, Butufei, Gavrilă), Bănești (Vintilă, Gânju, Al. Gheorghe), Tricolorul Breaza (Ov. Gheorghe, Alexe) și Petrolistul (Neacșu, Baciu, Ad. Ilie, Bencea) trimițând ce mai buni jucători ”eligibili” la această acțiune, lotul fiind completat cu jucătorii de la CS Cornu cu… vechime în turneele UEFA Regions Cup (Băcioiu și Șt. Ion).
Iar o echipă care are 15-20 de ocazii este o echipă bună, chiar dacă nu reușește să dea…. mai mult de 4 goluri!
Urmează ca săptămâna viitoare să se desfășoare, în deplasare, jocul cu selecționata AJF Brașov (stadion Tineretului, ora 14,00), un prim moment al adevărului pentru fotbalul amator prahovean!