V. Stoica

Lista obiectivelor de investiții din creditul Exim Bank va suferi o nouă modificare, potrivit unei propuneri a Primăriei Ploiești, proiect care va fi supus aprobării consilierilor locali.
Această nouă rectificare a listei obiectivelor vizează proiecte importante aflate în lucru sau în evaluare. Astfel, de exemplu, de la Podul de lemn, aflat în construcție, care va reface legătura între Strada Depoului și strada Mimiului, va fi redistribuită suma de 4,45 milioane de lei, dat fiind că lucrările vor continua și în anul 2020. Astfel, la acest obiectiv, bugetul alocat pe 2019 va scădea de la 24.889.412 lei la 20.439.412 lei.
Circa 3,5 milioane de lei vor merge, de altfel, la realizarea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății), pentru că acest proiect are nevoie de finanțare pentru decontarea serviciilor de proiectare. În prezent, acest proiect se află în etapa de evaluare tehnico-financiară la Ministerul Dezvoltării.
Și în privința reabilitării și modernizării pasajelor subterane pietonale de pe Bulevardul București se modifică sumele alocate, conform rectificării solicitate, iar bugetul destinat acestor două obiective ar urma să fie redus la zero.
Alte 3,7 milioane de lei vor fi destinați decontării serviciilor de proiectare pentru lărgirea la patru benzi a străzii Gh. Grigore Cantacuzino și pasajul nou din zona Podul Înalt, precum și reabilitarea aceleiași străzi, pe tronsonul Șoseaua Vestului – limita municipiului Ploiești, inclusiv terminalul multimodal.
Câte 500.000 de lei vor fi prevăzuți pentru plata consultanților care au colaborat cu Primăria Ploiești în proiectele privind construirea a două grădinițe cu program prelungit, în Bulevardul Petrolului și Aleea Strunga.