F. T.

Peste 80 de angajaţi de la poliţia de transporturi, poliţia rutieră şi ordine publică au acţionat în zona a 37 de treceri la nivel cu cale ferată din judeţ, context în care au fost controlate 268 de autovehicule.
În urma acţiunii, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 14 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferată), în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei. Totodată, au fost reţinute şi 12 permise auto, patru certificate de înmatriculare şi patru seturi de plăcuţe. Cu titlu informativ, IPJ Prahova aminteşte că la trecearea la nivel cu calea ferată amplasată pe DJ 101I – zona Buda, au fost prinşi doi şoferi care nu au oprit, chiar dacă semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune, iar semibarierele erau în curs de coborâre. Ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, fiindu-le reţinute şi permisele de conducere pentru 90 de zile.
Reamintim că angajaţii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au desfăşurat, joi, 17 octombrie, două acţiuni, în intervale orare diferite (6 – 10 şi 16- 18), ambele subscrise planului de acțiune ,,Atenție la tren!”. Principalul scop al raziilor a vizat reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, precum și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație instituite în aceste zone.