FC Petrolul Ploiești – Daco-Getica București 3-0 (2-0)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 3500. Marcatori: Cioinac (3), Țicu (13), Arnăutu (73).
FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Zaharia, Meza Colli, Cioinac, Saim Tudor (46 Munteanu) – Arnăutu (74 Enache), Younes (78 Gnabouyou). Antrenor: Flavius Stoican.
Daco-Getica: Began – Zamfir, R. Prodan, I. Puţaru, Jica – Neacșu, Stancu, Iani, C. Dedu (cpt) – Răducanu, V. Mihai. Antrenor: Marius Baciu.
Au arbitrat: Sergiu Mavriche (Bacău) – Damian Antal (Bacău) și George Bogdan Duță (Bacău).
Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureș) și Liviu Seceanu (Galați).
Jucătorul meciului: Valentin Țicu.

Petrolul a bifat, în sfârșit, prima victorie stagională pe „Ilie Oană”, 3-0 (2-0) în confruntarea cu Daco-Getica București, într-un meci în care… toate au mers conform planului – goluri mai multe, faze reușite, în contextul în care efectivul a fost, totuşi, decimat de acidentări, jucători menajați și suspendări ”planificate”.
Într-o formulă ofensivă, compartimentul de atac neavând probleme din punct de vedere numeric și calitativ, dar cu o defensivă ”încropită”, cu un nou cuplu de fundași centrali (Țicu și Manolache făcând, în premieră, pereche), Petrolul nu a avut nicio problemă în a se impune la scor de neprezentare.Petrolul1Golurile celui mai clar succes de până acum din acest campionat au fost marcate de către Ionuț Cioinac (3), Valentin Țicu (13) și Sergiu Arnăutu (73), „lupii” punctând, astfel, și la capitolul moral înaintea derbiului de mâine, din „Regie”, cu Rapid (ora 16.00).
De patru tentative au avut nevoie „găzarii” pentru a obține prima victorie din acest campionat în fața propriilor suporteri, descătușarea mult așteptată venind în meciul cu Daco-Getica București. Adică echipa care, în primăvară, câștiga pe „Ilie Oană” și scotea Petrolul din drumul către Liga I, dar care, de această dată, n-a avut forța necesară pentru a pune mari probleme trupei lui Flavius Stoican. Lucrurile au fost clare încă din start, iar faptul că „lupii” au reușit să puncteze repede le-a ușurat decisiv misiunea. Cioinac a deschis scorul încă din minutul 3, înscriind cu o lovitură de cap, după un corner bătut de pe drepta de către Zaharia, iar Țicu (13) rezolva în mare măsură problema învingătoarei când nici nu trecuse un sfert de oră de la fluierul de start, învingându-l pe ”apaticul” Began cu un șut expediat de la 22 de metri, la care, înainte să intre în plasă, mingea a „mușcat” butul din stânga portarului oaspeților.
Jocul a continuat să curgă într-un singur sens, însă până la pauză nu s-a mai înscris, pentru ca debutul reprizei a doua să vină la pachet cu o sumedenie de ocazii mari. Younes (46 – șut puțin pe lângă vinclu; 51 – „cap” din apropiere, peste transversală) și Zaharia (50 – șut din afara careului, respins de Began în corner; 60 – șut de la 13 metri, lateral stâng, spre colțul lung, mingea lovind bara) n-au găsit calea spre golul trei, dar a făcut-o Arnăutu (73), atunci când, profitând de o respingere în față a lui Began, la șutul lui Meza Colli, atacantul petroliștilor a punctat, din interiorul careului, pentru cel de-al patrulea său gol stagional.
S-a terminat, astfel, 3-0, prima victorie de pe „Ilie Oană”, și totodată cea mai clară de până acum a sezonului, aducându-i pe petroliști pe locul șase în ierarhia la zi a Ligii 2, cu un total de 18 puncte. Urmează, acum, duelul marilor orgolii, derbiul de miercuri, din „Regie”, cu Rapid București (ora 16.00), pentru ca sâmbătă, 19 octombrie, Petrolul să se întoarcă pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Concordia Chiajna (ora 11.30).
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu