Reuniunea de sâmbătă de pe Hipodromul Ploieşti, având drept main-event Premiul Agriculturii, a confirmat “calculele hârtiei”, în majoritatea curselor impunându-se trăpaşii cotaţi cu prima şansă.
Cu zece cai la start, principala cursă a zilei, Premiul Agriculturii – Fortuna Gold, a fost câştigată de iapa Zi-Zi, care „recidivează”, astfel, şi s-a impus în cea mai importantă întrecere a reuniunii, aşa cum o făcea şi în urmă cu două săptămâni, în Premiul Crescătorilor.
Reuniunea a fost deschisă, la ora 10.20, de Premiul Nedelcu, în care s-a impus iapa Nemara – mare favorită şi ea, apoi a continuat cu Premiul Nurofen, câştigat de Gamba – de asemenea având statutul de “prima şansă”, şi cu Premiul Nero, care i-a revenit, tot unuia dintre favoriţi, Gailuron de Bellen.
Ultima cursă a evenimentului, Premiul Nedeia, a revenit armăsarului General de Bry.
Spectatorii au avut parte şi de un momentul artistic gândit de organizatori, gustat atât de cei mai mici dintre spectatori, cât şi de cei mai vârstnici: Povestea prinţesei furate, cu ajutorul lui Constantin Şelaru „Roşu”, Andrei Roncu (pe armăsarul Negruţ), moment artistic realizat şi cu sprijinul Teatrului „Toma Caragiu” şi al Centrului de echitaţie „Luna Horse”.
Următoarea reuniune hipică oficială va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, atunci când se va ţine Criteriul de Fond, o alergare clasică pentru caii de 4 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 3100 de metri.