Petre Apostol

Săptămâna trecută, la Portimao, în Portugalia, au avut loc un turneu internațional de junioare și senioare și o etapă de World Challenge Cup la gimnastică ritmică. La amândouă evenimentele s-au aflat la start și reprezentante ale secției de gimnastică ritmică de la CSM Ploiești, de care se ocupă antrenoarele Liliana Băescu și Simona Puiu.
Astfel, la turneul internațional, întrecere ajunsă la ediția cu numărul 28, au participat junioara Miruna Ciocîrlan și Denisa Stoian, aflată în primul an de seniorat, care a evoluat, apoi, și în cadrul World Challenge Cup, competiție destinată doar senioarelor.Miruna
Prezente în Portugalia prin intermediul proiectului susținut din fonduri publice nerambursabile „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploiești”, gimnastele ploieștene au reprezentat cu succes atât țara, cât și reședința județului Prahova.
În cadrul turneului internațional, Miruna Ciocîrlan a făcut ca imnul României să se audă în sala din Portimao, și nu doar o dată, cucerind trei medalii de aur: la minge (15.300p), la măciuci (15.967p) și la panglică (15.300p). De remarcat faptul că în toate cele trei finale eleva antrenoarelor Simona Puiu și Liliana Băescu a înregistrat note foarte bune la execuție, fiind singura care a avut cel puțin un punctaj de 7.000 la execuție.
În plus, gimnasta ploieșteană a urcat pe podiumul de premiere și în cea de-a patra finală, la coardă, la care a încheiat cu 12.200 puncte.
La senioare, Denisa Stoian a profitat de prezența la turneu pentru a realiza o pregătire oficială pentru World Challenge Cup, reușind, totodată, să se califice în trei dintre cele patru finale ale întrecerii. Gimnasta ploieșteană a încheiat pe locul al optulea în clasamentul individual, cu 50.501 puncte, înregistrând o evoluție foarte bună la cerc (16.000p; 9.600p – dificultate).
În finale, Denisa Stoian și-a îmbunătățit punctajul la toate cele trei obiecte la care a concurat, ocupând locul al patrulea la cerc (16.267p) și la minge (15.300p) și a opta poziție la panglică (12.100p).
Pentru gimnasta ploieșteană a urmat duelul alături de sportive de un calibru superior față de cele de la turneul internațional, în cadrul World Challenge Cup. Iar Denisa a reușit să progreseze față de evoluțiile anterioare, precum şi faţă de competiţia similară de la Guadalajara (Spania), încheind cu un total de 57.500 puncte (locul 29): 15.550 – cerc, 12.050 – minge, 15.700 – măciuci, 14.200 – panglică.
Câștigătoare în clasamentul individual a fost principala favorită, rusoaica Aleksandra Soldatova (85.150p), urmată, pe podium, de italianca Milena Baldassarri (84.250p) și de bielorusa Alina Harnasko (81.150p).