Preşedintele ProRomânia Victor Ponta condiţionează formarea unei alianţe cu ALDE de schimbarea Guvernului actual şi a programului de guvernare “Dragnea-Vâlcov”. El susţine că propunerea sa este posibilă „dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă” de guvernare, potrivit Mediafax.
„Mi-am descoperit o mulţime de «prieteni» – toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C ( liderul revolutionar al «Barna-jugend») vrea să mă salveze – toţi îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înteles nimic): 1. Propunerea mea de schimbare a Guvernului actual şi a Programului de guvernare «Dragnea – Vâlcov» este singura acţiune concretă şi pragmatică din această vară (propunerea este şi realizabilă dacă ALDE nu mai susţine actuala formulă). 2. Toţi «strigătorii» de la USR şi susţinătorii lor din ţară şi din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul «Dăncilă» – aşa au un sac de box în care să dea mereu şi ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016)”, a scris, joi, pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta.
Victor Ponta consideră că guvernarea actuală îi asigură liderului USR Dan Barna prezenţa în turul doi şi o confruntare cu Klaus Iohannis.
„3. O guvernare precum cea de azi îi asigură lui Barna prezenţa în turul doi şi bătălia cu Iohannis (Viorica Dăncilă nu are nicio şansă să ajungă în turul doi conducând un Guvern şi un Partid care, în fond, nu s-a schimbat deloc faţă de perioada lui Dragnea) 4.Toţi aceşti indivizi preferă (în mod iresponsabil – după părerea mea) să lase România să fie distrusă total din punct de vedere economic şi bugetar – ceea ce se întâmplă prin aberaţiile şi minciunile pe care le primim în fiecare zi de la Ministerul de Finanţe / după care ei vor beneficia de disperarea şi indignarea publică pentru a prelua ţara ca în 2010 – chiar dacă asta înseamnă să preiei o ţară distrusă şi încă o generaţie irosită. 5. La ProRomânia avem capacitate profesională (prin oamenii care au guvernat bine în 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experienţa de a discuta şi a implementa proiecte de guvernare de succes! Adică exact ce nu au nici PSD dar nici PNL şi USR! Şi ei ştiu asta – şi sunt panicaţi să nu se vadă această realitate! Am pornit pe un drum cu Echipa ProRomania- dificil, cu multe obstacole şi duşmani – nu ne oprim, nu ne abatem de la el! Pentru că este drumul bun!”, a mai scris Ponta.
Mesajul lui Ponta vine în contextul în care, miercuri, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că partidul său va forma o alianţă politică cu Pro România.
Pro România a condiţionat alierea cu ALDE de ieşirea acestora de la guvernare.
Ulterior, liderul ALDE şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul „am hotărât” a apărut „am discutat”.