F. T.

Astăzi, 13 august, cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova desfășoară o serie de activităţi care au drept scop familiarizarea populaţiei cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.
După cum precizează sublocotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova, “pentru a marca acest eveniment, personalul instituțíei derulează acțiuni instructiv – educative pe linia prevenirii la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Activităţile sunt organizate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului”.
Tot astăzi, în intervalul orar 11:00 – 13:00 , sediile subunităţilor de intervenţie din județ își deschid porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, având posibilitatea de a vedea tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.
Sublocotenent Raluca Vasiloae mai precizează și faptul că “în zonele cu public numeros, respectiv în mall-uri, supermarketuri și tabere de elevi sunt organizate puncte de informare, ocazie cu care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor broşuri, pliante, afişe şi alte materiale informative privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”.
Reamintim că, începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”.
Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă.