F.T.

Nu puțini sunt negustorii de ocazie care, fie în iarmaroacele organizate cu prilejul Sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”, fie în avans, vând te miri ce: de la țigări la fructe, de la alcool la parfum.
În acest context, și ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova au desfășurat miercuri, în Ploiești și în Băicoi, mai multe acțiuni pentru identificarea persoanelor și a agenților economici care desfășoară activități ilicite în domeniul comerțului.
Raziile au făcut parte din “Planurile de măsuri” întocmite la nivelul IPJ Prahova pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în perioada sezonului estival, precum și pentru minivacanța prilejuită de sărbătorirea marelui praznic al “Adormirii Maicii Domnului”.
Potrivit reprezentanților poliției prahovene, au fost verificați 10 agenţi economici și legitimate 15 persoane, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni, în valoare totală de 72.500 de lei.
De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și au fost confiscate suma de 789 de lei numerar, bunuri de 3.860 de lei (56 kg de legume, 88 de litri băuturi alcoolice, 95 de bucăți de fiole pentru țigarete electronice, 18 sticle de parfumuri, pungi cafea etc) și au fost retrase de la vânzare alte bunuri în valoare de 566 de lei.