Ieri, Viorica Dăncilă a fost validată, de către Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă, au afirmat surse social-democrate pentru MEDIAFAX.
Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democraţi, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, au mai spus sursele citate.
Înaintea hotărârii social-democraţilor, primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi-a anunţat colegii în Biroul Permanent Naţional al PSD că îşi retrage candidatura la alegerile prezidenţiale, au mai afirmat surse din partid pentru MEDIAFAX.
Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a ameninţat membrii din partid cu excluderea dacă mai generează scandaluri în spaţiul public, discuţiile pe temele unde nu există consens urmând să fie purtate doar în Comitetul Executiv al formaţiunii politice, au declarat aceleaşi surse politice. Liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a transmis în şedinţa Comitetului Executiv al PSD că nu va mai acccepta scandalurile declanşate de membri în public, fie că este vorba de declaraţii care dăunează imaginii partidului, fie că dăunează imaginii colegilor .Ea a spus că, în ceea ce priveşte neînţelegerile din partid, ele vor fi discutate doar în CEx, potrivit surselor.În aceeaşi şedinţă, Viorica Dăncilă a fost revoltată de acuzaţia că primeşte „comandă din altă parte”, au spus sursele politice.
Pe 7 iunie, întrebată dacă ar răspunde unor comenzi din afara PSD, din partea unor persoane care ar avea legături cu „serviciile”, Viorica Dăncilă a declarat că singura comandă pe care o primeşte este de la partid şi de la forurile statutare ale formaţiunii.