Imaginea României, șifonată intens, mototolită aproape iremediabil de însăși conaționalii ei, a fost apretată, călcată la dungă, bună de ieșit în lumea civilizată. Sâmbătă, în Anglia, Simona Halep a reușit, după Gică Hagi și Nadia Comăneci, să creeze un nou reper în identificarea țării noastre. Simona a scris istorie.
Prin premiera câștigării Wimbledonului, România va fi asociată de astăzi și cu Simona Halep. În mai puțin de o oră, sportiva româncă a reușit să îndrepte privirile a numeroase țări străine nu doar către ea, ci și asupra României.
Felicitările Familiei Regale britanice le-am primit și noi deopotrivă. Simona Halep a învins, România a câștigat. A câștigat prestigiu într-un domeniu select, sportul alb fiind unul al claselor rafinate.
Tenismena noastră a arătat, sâmbătă, că munca, ambiția și perseverența sunt cele care aduc victoria.
Renunțările și sacrificiile ei pentru sportul pe care l-a ales au fost răsplătite pe terenul londonez. Lacrimile de bucurie ale familiei sale au fost îndreptățite și eliberatoare.
Părinţii sunt martorii muncii asidue și pilonii de susținere ai săi, în toate etapele parcurse de ea până la acest punct.
Dorința mamei, când Simona avea 10 ani, a fost ca ea să câștige acest trofeu și l-a câștigat.
Cu siguranță și datorită lor. Au susținut-o, au suferit înfrângeri, au învins împreună.
Bravo Simona, bravo familiei tale!
Bucură-te, România, pentru această paradă triumfală în lumea bună.
Cine știe când vei mai beneficia de o asemenea șansă. Regalitatea engleză a cutezat o plecăciune, iar regii fac rar plecăciuni.