F. T.

La sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj de oameni ai legii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IIJ) Prahova, aflat în executarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţilor Albești şi Ciorani, a surprins, între aceste două localităţi, un bărbat în vârstă de 46 ani, care fură produs petrolier, respectiv, motorina din autocamionul pe care îl conducea.
Potrivit unui comunicat al IJJ, autotrenul, marca VOLVO, aparține unei societății comerciale, iar persoana respectivă, improvizase un dispozitiv artizanal (un furtun de plastic și o canistră cu o capacitate de aproximativ 25 de litri, în care descarca motorină din rezervorul autocamionului).
„Persoana în cauză nu a mai apucat să-şi ducă planul la bun sfârşit (de a fura, n.n), fiind surprins în flagrant de jandarmii prahoveni. Acesteia i-au fost întocmite acte de sesizare a poliţiei pentru comiterea infracţiunii de furt – conform art. 228 din Codul Penal – , documente care au fost înaintate, pentru continuarea cercetărilor, organelor de urmărire penală, respectiv poliţiei.”
Acesta ar fi al treizecilea caz de la începutul anului şi până în prezent, când jandarmii prahoveni prind în flagrant şoferi care fură combustibil din maşinile pe care le conduc şi aparţin firmelor la care sunt angajaţi.