Petre Apostol

Ieri, la Moscova, în Rusia, a debutat prima ediţie din istorie a Campionatului Mondial de Gimnastică Ritmică destinat junioarelor. În delegaţia României se află şi o sportivă ploieşteană, Sabina Enache (în foto, prima din dreapta), vicecampioană naţională la individual, în sezonul trecut, la junioare mici, componentă a ansamblului tricolor. Gimnasta ploieşteană este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, fiind pregătită de antrenoarele Simona Puiu şi Liliana Băescu.
În cadrul ansamblului de junioare al României se mai regăsesc sportivele Ana Mezei, Iulia Besoiu, Ariana Ivan (CS UNEFS Bucureşti), Sorana Gavrilaş (LPS Bihorul Oradea) şi Alenia Biringer (CSM Arad), fiind condus de antrenoarele Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova, de la CSM Arad. De menţionat că în calcule pentru a participa la Mondiale s-a mai aflat o sportivă de la CSM Ploieşti, Miruna Ciocîrlan, vicecampioană naţională la individual, anul trecut, şi campioană la două obiecte. Însă, în cele din urmă, reprezentantele forului naţional au ales să concureze la individual doar cu o sportivă, anume Laura Aniţei, de la CSŞ Unirea Iaşi.
La Mondiale, în competiţia de ansambluri, sunt înscrise 33 de echipe, reprezentativa României concurând, aseară, în calificările probei de 5 cercuri, în vreme ce, în această seară, va lua parte la proba de 5 panglici, care va începe de la ora 18:30.