Petre Apostol

Toţi marii campioni au pornit de undeva, crescând, treptat, spre sportul de mare performanţă încă de mici. Iar undeva lângă reşedinţa judeţului Prahova, mai exact la Păuleşti, începe să-şi facă un drum de succes un tânăr sportiv, care şi-a confirmat, de curând, statutul de mare speranţă a tenisului masculin românesc, pe numele său Eric Maximilian Niţă.

Reprezentând a treia generaţie în familie în domeniul tenisului, fiind antrenat chiar de tatăl său, Ştefan Niţă, tânărul născut în 2009 a devenit campion naţional al României la categoria 10 ani, câştigând toate meciurile fără să piardă nici măcar un set, confirmând, astfel, locul întâi ocupat în clasamentul naţional al Federaţiei Române de Tenis.

Eric Niţă a început tenisul la aproape trei ani, de unul singur, fiind component al Academiei de tenis S&F din Păulești, condusă de tatăl său, Ştefan Niţă, şi de bunicul său, Florin Niţă, preşedintele Colegiului de antrenori al Federaţiei Române de Tenis. Iar în aproape trei ani, de când evoluează în competiţii la categoriile de copii, sportivul prahovean şi-a construit un palmares impresionant, având câştigate 70 de cupe. În plus, dacă anul trecut a pierdut doar patru meciuri în întreg sezonul, anul acesta a câştigat toate partidele disputate, având, în momentul de faţă, 65 de victorii consecutive!

eric-nitaIar prin rezultatele obţinute a câştigat şi o sponsorizare din partea Head.
De menţionat că la succesul tânărului sportiv a contribuit şi antrenorul de atletism Robert Munteanu, care îl ajută pe partea de pregătire fizică, reuşind, astfel, să completeze echipa.

De asemenea, ar fi de remarcat şi susţinerea oferită de colectivul Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Ploieşti, la care învaţă, în special doamnele profesoare Simona Dragomirescu şi Mihaela Marcu (directoare).

Demonstrându-şi, prin rezultate, potenţialul pe plan naţional, Eric Niţă se pregăteşte, acum, pentru a face pasul spre tenisul internaţional, acolo unde este mult mai greu de pătruns la nivel de mare performanţă.

Tatăl-antrenor Ştefan Niţă consideră, însă, că tânărul sportiv îşi poate arăta talentul şi pe scena mare a tenisului, spunând despre Eric că „are o viziune aparte a jocului, gândeşte foarte bine schimburile, este foarte puternic din punct de vedere emoţional şi îşi construieşte punctele căutând tuşa terenului, jucând agresiv, şi nu aşteaptă greşeala adversarului”.