Eugen Teodorovici a declarat, duminică seara, că se aşteaptă ca România să înregistreze anul viitor o creştere economică de 5,5%. Ministrul de Finanţe susţine că PIB-ul a crescut cu 34% faţă de 2016, potrivit Mediafax.
„Potenţial există foarte mare. Vor fi foarte multe măsuri pe care le promovăm în acest an”, a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3.
Acesta a adăugat că valoarea PIB-ului este cea mai mare de până acum, ajungând la 1031 de miliarde de lei.
În privinţa legii controversate a pensiilor, ministrul Finanţelor a declarat că banii sunt prinşi în buget pentru anul acesta, iar pentru anul viitor suma este prinsă în strategia bugetară.
„Tot ceea ce spune legea pensiilor se va aplica aplica fără niciun fel de discuţie. Este o nebunie, dar poate rămâne o nebunie frumoasă dacă vom rămâne în continuare la guvernare. Banii sunt prinşi în buget anul acesta. Anul viitor sunt pentru că am pus în această strategie bugetară acest lucru.
Deci se arată foarte clar că banii există. Punctul de maximă provocare este 2021. Şi trebuie s-o spunem, atunci este anul în care impactul pe legea pensiilor este foarte mare. Nu îmi asumam o astfel de lege dacă nu eram sigur că se poate şi aplica”, a explicat Eugen Teodorovici.