FC Petrolul – Menemen Beledyespor 2-2 (1-1)
Marcatori: Ștefănescu (22), I. Stoica (89)/Diallo (15), Ercin (55, pen.)
FC Petrolul: Avram – Zaharia, Racu, Sârghi (63 Ștefanovici), Țicu – Cioinac (20 Mihăescu), Meza Colli – Munteanu, Bratu, Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Postolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Manolache – Mihăescu, Racu (63 Enache) – Saim Tudor, Marinescu, I. Stoica – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.
Menemen Beledyespor: Yilmaz – Austine, Bayr, Oguzhan Ay, Yavuz (cpt) – Sonmez, Aydin, Ekin Firat, Bozdilki – Elkatmis, Diallo. Au mai jucat: Erzilmaz – Yalaz, Ercin. Antrenor: Abdullah Ercan.

FC Petrolul Ploiești – Fatih Karagumruk 1-1 (1-1)
Marcatori: Cioinac (21)/ Selcuk Alibaz (24).
FC Petrolul: Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Cioinac, Mihăescu – Saim Tudor, Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Avram – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu (66 Ștefanovici) – Cioinac, Meza Colli – Munteanu, Bratu, I. Stoica – Arnăutu (70 Enache). Antrenor: Flavius Stoican.
Fatih Karagumruk: Ozer – Kutun, Acil, Okur, Sucsuz – Ozbek, Efe – Yildirim, Alibaz, Erat – Aras. Repriza a doua: Hacaoglu – Kablan, Civelek, Kurucuk, Sarigul, Tokmak, Pehlivan, Zengin, Stefan Silva, Daniel Gonzalez, Lahin, Erdogan. Antrenor: Cunzet Dumlupinar.

Chiar dacă numele adversarelor nu sună deloc ”comercial”, meciurile din Turcia pe care Petrolul le dispută în al doilea cntonament al verii nu au adus victoriile confortabile pe care fanii le-ar dori! Contra unor echipe agresive, ”specific” eșaloanelor inferioare din Turcia, elevii lui Flavus Stoican au bifat 2 remize, 1-1, respectiv 2-2, cel puțin în a doua partidă, cu Menemen Beledyespor, acuzându-se și probleme legate de arbitraj, ”antenele” lui Marius Stan neajungând încă în Turcia, pentru a asigura acea ”liniște” pe care acesta știe că o poate asigura la noi în țară… Acum, e clar, Menemen și Fatih nu sunt echipe de juniori cărora să le umfli poarta, strategiile se adaptează din mers, copiii care erau ”ridicați în slăvi” au rămas cu gențile făcute la plecarea autocarului, important e să fie totul ”roz” începând cu 4 august!

1-1 cu Karagumruk

FC Petrolul a demarat seria testelor din cadrul celui de-al doilea stagiu centralizat al verii, încheind la egalitate, scor 1-1, meciul disputat cu formația turcă de eșalon secund Fatih Karagumruk. Ambele goluri s-au marcat în prima repriză, reușita „lupilor” fiind semnată de către Ionuț Cioinac (21).

Elevii lui Flavius Stoican au avut primul test din cadrul cantonamentului pe care îl efectuează lângă Ankara, meci cât se poate de solicitant, atâta vreme cât au întâlnit o formație arțăgoasă, dar și tehnică, Fatih Karagumruk, o nou-promovată în eșalonul secund turc, ce are în componență jucători cu experiență, trecuți pe la marile forțe fotbalistice din Istanbul.
Iar replica „galben-albaștrilor” a fost una pe măsură, meciul fiind unul ce a stat sub semnul echilibrului de la un capăt la celălalt. Petroliștii au fost primii care au amenințat buturile adverse, cu șuturile lui Ștefănescu (8) și Marinescu (11), la care portarul Aykut Ozer a avut replică, și au reușit să deschidă scorul, după ce Cioinac (21) a profitat de o degajare greșită a lui Ozer și, cu un șut de la 18 metri, a plasat balonul lângă bara din stânga.
Egalarea a venit rapid, Selcuk Alibaz (24) învingându-l pe Apostolachi cu un șut frumos, de la 14 metri, lateral stânga, la colțul lung, iar până la pauză fiecare echipă a mai avut câte o oportunitate, turcii prin Tugrlu Erat (44), iar „lupii” prin Țicu (44).
După reluare nu s-a mai înscris, însă ocazii mari au fost de ambele părți. Ianis Stoica (60, 84) și Meza Colli (63) n-au reușit să-l învingă pe Murat Hacaoglu, pentru ca, la rândul său, Raul Avram să aibă două intervenții salvatoare în fața lui Sercan Yildirim (71) și Turgut Dogan (86), scorul final fiind 1-1.

Probleme cu Beledyespor

Al doilea joc, contra localnicilor de la Menemen Beledyespor, s-a disputat pe stadionul din Kizilcahamam, localitatea care îi găzduiește pe petroliști pentru stagiul din această perioadă.
Testul a fost, din nou, unul solicitant pentru elevii lui Flavius Stoican, iar asta s-a vazut încă din primele minute, debutul întâlnirii aparținându-le turcilor. Boubacar Diallo (6) a semnat prima mare ocazie, trimițând cu capul, de la 8-9 metri, în butul din dreapta lui Avram, prefațând, practic, deschiderea scorului, venită în minutul 15, atunci când atacantul din Guineea a marcat cu un șut din interiorul careului.
Replica ploieștenilor a venit repede. După o primă fază în care a fost oprit în fața porții adverse pentru ofsaid discutabil, Ștefănescu (22) a restabilit egalitatea, după ce, profitând de o pasă excelentă a lui Mario Bratu, a scăpat în partea dreaptă, l-a driblat pe Yilmaz și a trimis în poarta goală.
Până la pauză, ocazii au mai fost de ambele părți, Alex Munteanu (24 – șut-centrare de la 16 metri, lateral dreapta, puțin peste transversală; 34 – șut din unghi, lateral dreapta, la colțul scurt, mingea fiind respinsă cu dificultate de către portar) și Sârghi (43 – „cap” de la 8 metri, alături de poartă) având șansa golului doi, la fel cum, la cealaltă poartă, Murat Elkatmiș (37) a irosit o bună oportunitate, atunci când, rămas singur cu Avram, a săltat mingea peste acesta, dar și peste transversală.
După reluare, arbitrul de centru a înclinat balanța în favoarea conaționalilor săi, inventând o lovitură de pedeapsă la un duel între Manolache și Sonmez și dându-i șansa, astfel, lui Vedat Ercin (55) să înscrie de la punctul cu var și să-și aducă echipa în avantaj. N-a fost, însă, golul care să și decidă meciul, pentru că, în ultimul minut de joc, petroliștii au reușit să restabilească echilibrul, Ianis Stoica reluând cu capul, din 6 metri, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Marinescu.
S-a terminat, astfel, 2-2, iar pentru „găzari” următorul test din cantonamentul de la Kizilcahamam este programat pe 16 iulie, în compania iranienilor de la Esteghalal FC, locul 3 în ultima ediție de campionat.