• Dovleceii stimulează digestia. Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. De aceea, dieta cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale. Ajută la scăderea în greutate. Dovlecelul este extrem de eficient în acest sens, deoarece nu conţine multe calorii. Prin urmare, chiar dacă veţi consuma porţii generoase, nu vă veţi îngrăşa. Deoarece dispune de antioxidanţi, vitamina A şi C şi o mulţime de fibre alimentare, puteţi slăbi fără a renunţa la nutrimentele esenţiale, scrie Click.

• Transformările sociale, politice și economice au adus cu ele o nouă tendință, utilă pentru înțelegerea Chinei de astăzi. Un studiu recent publicat în revista Lancet, preluat de Bloomberg şi citat de Hotnews arată că în rândul chinezilor s-au răspândit o serie de probleme de sănătate care trebuie tratate şi care sunt extrem de costisitoare: accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, cancer, pentru a numi doar cele mai comune. Aceste boli, în afară de faptul că s-au răspândit ca o pată de ulei, au devenit şi principalele cauze ale deceselor premature în țară din ultimele trei decenii. Sănătatea cetățenilor din fostul Imperiu Mijlociu este acum supusă bolilor specifice țărilor avansate, inclusiv Statele Unite.
Aşadar, putem spune că bogăția în creștere a Chinei schimbă modul în care mor oamenii ? Da, deși trebuie făcute unele clarificări. Studiul la care am făcut referire a subliniat faptul că infecțiile și tulburările neonatale, care constituiau înainte principala cauză a deceselor, au devenit acum o amintire îndepărtată. În locul lor, au apărut boli mai complexe, mai durabile și mai costisitoare, care foarte curând ar putea pune în criză sistemul sanitar din China. Tendința este clară: China a ajuns la un punct de cotitură, nu numai din cauza diverselor riscuri pentru sănătatea cetățenilor săi, ci și din cauza a ceea ce se va întâmpla în viitorul imediat, atunci când problemele cronice de sănătate vor depăși bolile infecțioase.