Petroliștii au început cel de-al doilea stagiu centralizat al verii, „lupii” ajungând ieri în Turcia. Delegația „galben-albaștrilor” se află la „Patalya Thermal Resort” din Kızılcahamam, sosind via Istanbul – Ankara, antrenorul Flavius Stoican pregătind noul sezon în Turcia, unde se va sta până pe data de 22 iulie.
Pentru început, Flavius Stoican va avea la dispoziție un lot format din 22 de jucători, urmând ca, pe parcursul cantonamentului, efectivul să fie completat și cu alte nume. Așadar, într-o primă fază, lotul „găzarilor” îi va avea în componență pe Cezar Lungu, Raul Avram, Cristian Apostolachi (portari), Alves da Silva Walace, Sergiu Arnăutu, Ștefan Bărboianu, Mario Bratu, Ionuț Cioinac, Octavian Cracea, Robert Enache, Antoniu Manolache, Laurențiu Marinescu, Mădălin Mihăescu, Alexandru Munteanu, Petru Racu, Cristian Sîrghi, Cătălin Ștefănescu, Ștefan Ștefanovici, Ianis Stoica, Valentin Țicu, Saim Tudor și Alexandru Zaharia (jucători de câmp).

Petrolul merge cu Racu!

După cum se poate remarca, față de lotul din cantoanamentul de la PoianRacu...a Brașov, pentru stagiul din Turcia au apărut două noutăți: tânărul fundaș stânga Ștefan Stefanovici (17 ani) și experimentatul fundaș central Petru Racu (31 ani, foto alăturat). Născut pe 20 februarie 2002, Stefanovici provine de la Sporting Juniorul Vaslui și este component al reprezentativei U17 a României. La rândul său, Petru Racu (1.84 m) are o carieră bogată, în CV-ul său regăsindu-se și trei titluri de campion al Republicii Moldova, obținute cu Milsami Orhei (2015) și Sheriff Tiraspol (2017 și 2018).
Ultima dată în Azerbaidjan, la Neftchi Baku, Racu a mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru Zimbrul Chișinău, Norkoping (Suedia), MYPA(Finlanda), Vendsyssel FF (Norvegia) și FC Veris Chișinău, bifând și 48 de prezențe în prima reprezentativă a Republicii Moldova.

Pathalya...Cinci jocuri de pregătire

Pe parcursul stagiului din Turcia, „lupii” vor susține cinci jocuri de pregătire, patru dintre adversarii echipei lui Flavius Stoican fiind deja cunoscuți. Astfel, Petrolul va întâlni o grupare din Turcia, Fatih Karagumruk (12 iulie, nou promovată în eșalonul secund), două formații din primul eșalon iranian, Esteghlal F.C. Tehran (16 iulie, locul 3 în ultima ediție de campionat) și Padideh FC (19 iulie, locul 4 în ultima ediție de campionat) și o alta din prima ligă a Turkmenistanului, Ahal FK (17 iulie, locul 3 în ultima ediție de campionat), un al cincilea adversar urmând să fie găsit „la fața locului”.

A reziliat şi Nini PopescuNini Popescu...

Printre ultimii ”mohicani” ai proiectului început în Liga a IV-a, Nini Popescu și-a luat și el la revedere oficial de la Petrolul. „O nouă provocare începe de azi în viața mea. Spun asta deoarece începând de azi nu mai sunt jucătorul Petrolului. Visul meu era să joc la echipa asta, să ajung în Liga 1 cu echipa mea mult iubită. Iubesc echipa asta din toată inima. Petrolul a însemnat pentru mine visul meu de când eram copil. O mare parte din viața mea am trăit-o aici. Am trăit momente inedite alături de oameni extraordinari, alături de voi, cei care m-aţi susținut necondiționat. Fericirea trăită atunci când vă făceam și vă vedeam fericiți nu se poate exprima în cuvinte, momentele în care vă auzeam strigându-mă și cântând alături de mine. Fericirea voastră este și fericirea mea. E un moment foarte dificil să mă despart de această echipă, culorile clubului vor face parte întotdeauna din viața și din sufletul meu.
Fotbalul va face parte din viața mea pentru totdeauna, e mai mult decat o simplă pasiune. A fost un privilegiu pentru mine să fac parte din această echipă, vă mulțumesc pentru susținerea, iubirea, fericirea și încrederea acordată!” – a spus Nini, cel care este pe punctul de a semna un nou angajament, la Focșani, echipă care și-a propus promovarea în Liga a II-a în sezonul viitor.
Singurul ”pedepsit” și cel mai vechi jucător din lotul petrolist, la acest moment, rămâne fundașul Alberto Olaru, cel care, deocamdată, se antrenează cu juniorii lui Gheorghe Liliac, neacceptând condițiile de reziliere.