Petre Apostol

Mâine, la Istanbul, în Turcia, se vor desfăşura Jocurile Balcanice la Atletism pentru cadeţi, competiție la care România va fi reprezentată de 34 de sportivi, care vor fi însoţiţi de 12 antrenori și oficiali. În delegaţia tricoloră au fost selecţionaţi şi doi sportivi de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, Andreea Lungu și Marius Vasile, precum și profesorul Nicolae Pavel.
Andreea Lungu, pregătită de profesoara coordonatoare a clubului din Câmpina, Mihaela Marin, va concura în cadrul probei de aruncare a discului, la care cea mai bună performanță a sa din acest sezon a stabilit-o luna trecută, măsurată la 46,92 metri, prin care a câştigat titlul naţional la tineret.
Marius Vasile, care este pregătit de profesorul Nicolae Pavel, va lua parte la proba de aruncare a greutății, cea mai bună performanță a sa din acest sezon fiind 18,73 metri, obţinută luna trecută, la Naționalele pentru juniori II.
De menţionat că Andreea Lungu şi Marius Vasile şi-au obţinut calificarea şi în lotul României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, comptiţie care va avea loc între 21 și 27 iulie, la Baku, în Azerbaidjan.

Debut fără calificări în fazele finale, la Europenele U23

La Gavle, în Suedia, a început, joi, Campionatul European de Tineret (U23), în prima zi a competiţiei concurând şi doi reprezentanţi prahoveni. Astfel, atletul de la CSM Ploieşti-CS Petrolul, Petre Rezmiveş, a luat parte în calificările probei de 100 metri, acesta, însă, ratând să avanseze în semifinale, sosind al patrulea în seria 4 preliminară, cu timpul de 11.09 secunde.
De asemenea, nici ploieşteanul celor de la CSM Bucureşti, Mihai Pîslaru, nu a reuşit să treacă de faza calificărilor în proba de 400 metri, situându-se al optulea în seria 3 preliminară, cu timpul de 49.29 secunde.
De remarcat faptul că, astăzi, va concura şi prahoveanca Ioana Plăvan, formată de profesorul Nicolae Pavel, la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, în prezent legitimată la Gloria Buzău.
Aceasta va concura la proba de aruncare a suliței, la care are a opta performanţă a sezonului (55,17 metri, record personal) dintre cele 20 de atlete înscrise în competiţie.