Mii de militari au participat la defilarea organizată ieri în centrul Parisului cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la eveniment fiind prezenţi Emmanuel Macron, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington, informează Le Figaro, citat de Mediafax.Preşedintele francez Emmanuel Macron a organizat un prânz la Palatul Elysee, cu ocazia Zilei Naţionale, la care au participat mai mulţi lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost fluierat şi aplaudat la începutul paradei organizate la Paris cu ocazia ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit postului Franceinfo.
Peste 4.000 de militari au participat la parada de la Paris, sub semnul cooperării militare europene. Cele zece state membre ale Iniţiativei Europene de Intervenţie, create în 2018 la iniţiativa lui Emmanuel Macron, au deschis marşul de pe Champs-Élysées.
De asemenea, la paradă au luat parte 169 de vehicule, 67 de avioane şi 40 de elicoptere (17 din mai multe ţări europene), precum şi 237 de cai.
15 000 de focuri de artificii au aprins cerul Franţei. Au fost luate măsuri importante de securitate.
Ziua de 14 iulie este adesea sinonimă cu uralele mulţimii, balul pompierilor şi focurile de artificii.
Comemorând căderea Bastiliei, sărbătoarea Federaţiei, sărbătoarea naţională este o oportunitate pentru stat să organizeze o adunare a cetăţenilor.