F. T.

Joi, timp de două ore (intervalul 15 – 17), polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au executat o acțiune care a vizat prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și identificarea și sancționarea comercianților care nu respectă prevederile legale în domeniu.
În contextul amintit mai sus, au fost legitimate 78 de persoane, fiind, de asemenea, verificați zece agenți economici și controlate 44 de autovehicule.
În urma acțiunii, au fost aplicate 55 de amenzi,
respectiv 43 pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, nouă pentru nereguli în ceea ce privește încălcarea regulilor de circulație și trei pentru comerț ilicit. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la aproximativ 30. 000 de lei.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova precizează că “la o societate comercială din Ploiești au fost depistate aproximativ 200 kilograme de fructe, a căror proveniență nu a putut fi justificată. A fost luată măsura confiscării întregii cantități, urmând să fie stabilită și valoarea amenzii ce urmează a-i fi date adiminstratorului respectivei firme”.