V. Stoica

Echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Prahova au avut peste 1500 de intervenții în minivacanța de Rusalii, perioada 14 – 17 iunie fiind una foarte aglomerată, în special ca urmare a numeroaselor accidente rutiere care s-au petrecut pe drumurile prahovene.
Deși majoritatea apelurilor la Salvare au avut legătură cu victimele evenimentelor rutiere din județ, echipajele medicale au intervenit și în mai multe cazuri de tentativă de suicid. Doar în ziua de 14 iunie, patru prahoveni – trei femei și un bărbat – au încercat să își pună capăt zilelor înghițind câte un pumn de medicamente.
Ambulanța a mai intervenit și în două cazuri de persoane electrocutate. Primul s-a petrecut în localitatea Balaca, unde a fost nevoie de intervenția medicilor pentru a veni în ajutorul unui bărbat în vârstă de 64 de ani care suferise o asură prin electrocutare. Un alt caz similar a avut loc în Ploiești, medicii de pe ambulanță intervenind pentru un alt bărbat, de 47 de ani, care s-a electrocutat și care, ulterior, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.