Petre Apostol

Ediţia a II-a a Jocurilor Europene s-a deschis ieri seară, la Minsk, în Belarus, aceasta reprezentând o competiţie multi-sportivă organizată, o dată la patru ani, de Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene, sub egida Comitetului Internaţional Olimpic. Printre cei 123 de sportivi prezenţi în lotul naţional al României la această ediţie se regăsesc şi şase reprezentanţi prahoveni.
Patru dintre prahoveni sunt în lotul de atletism, al cărui oficial de echipă este chiar ploieşteanul Augustin Iancu, secretarul general al Federaţiei Române de Atletism şi coordonatorul secţiei de profil de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Astfel, cei patru reprezentanţi prahoveni din lotul de atletism sunt Ioana Plăvan (CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina), David Năstase (format la CSŞ Ploieşti, în prezent legitimat la CSM Ploieşti şi CS Farul Constanţa), Cristian Radu (CSM Ploieşti) şi Mihai Pîslaru (format la CSŞ Ploieşti, în prezent legitimat la CSM Bucureşti).
De asemnea, în lotul de box al României la Jocurile Europene este inclus campionul naţional de la CS Petrolul Ploieşti – Gabriel Marian Şchiopu.
Iar în lotul de ciclism care va reprezenta România se regăseşte ploieşteanul Valentin Pleşea, format la CS Petrolul Ploieşti, în prezent legitimat la CSA Steaua Bucureşti.