V. Stoica

Reprezentanții provinciei chineze Guangdong, care are cei mai mulți miliardari pe metru pătrat și în care locuiesc peste 100 de milioane de oameni, s-au aflat ieri în județul Prahova, exprimându-și interesul pentru domeniile turism și patrimoniu cultural.
Delegația chineză, condusă de Wang Rong, președintele Congresului Popular consultativ-comitetul provinciei Guangdong, a fost primită de către prefectul de Prahova – Mădălina Lupea și de președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova – Aurelian Gogulescu.
Prefectul județului a prezentat potențialul economic și turistic al județului Prahova, precizând că există deschidere pentru a primi investitori străini, în contextul în care noua politică a Chinei este să își încurajeze oamenii de afaceri să investească în afara țării. Provincia Guangdong este, potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Prahova, una dintre cele mai prospere din întreaga țară, aici desfășurându-și activitatea cele mai multe companii private din țară.
La nivelul anului 2014, PIB-ul regiunii Guangdong era de aproximativ 1.104 miliarde de dolari, provincia respectivă fiind în fruntea clasamentului în China continentală din punct de vedere al PIB-ului, începând cu anul 1989 (10.66% din totalul PIB al Chinei).
Președintele Congresului Popular consultativ-comitetul provinciei Guangdong, Wang Rong, s-a aflat pentru prima data în România și a ținut să precizeze că a rămas plăcut impresionat de țara noastră, menționând că îi înțelege pe conaționalii săi care vin și vor să vină în România, în vacanțe, mai ales pe timpul verii. Turismul și protecția patrimoniului cultural au fost obiectivele acestei vizite, partea chineză dorind facilitarea schimbului de experiență în aceste domenii.