Mihailovici a anunţat retragerea

„În calitate de parteneri finanțatori am evaluat colaborarea cu Petrolul și decizia Veolia este de a rămâne în proiect, dar nu dorim să avem parte de presiune. Este o condiție primordială ca să rămânem” – a început, ieri, în conferinţa de presă a clubului, Mădălin Mihailovici – membru al Adunării Generale.
„Consideraţi că ne-am retras. Petrolul nu mai are finanţare, ieşim din acest proiect” – avea să declare acelaşi Mihailovici după aproximativ un sfert de oră, timp în care, pe lângă speach-ul acestuia, „orientat” spre hârtiile aflate în faţă, pe masă, a avut parte de o poziţie de forţă a suporterilor, ajunşi şi ei în sala de conferinţe!
A fost o zi toridă, agitată, ieri, pe strada Stadionului…

Marius Stan – gălăţeanul propus pentru validare

Un prim semn de întrebare a fost legat chiar de apariţia lui Marius Stan, „ca propunere pentru postul de preşedinte”, Mihailovici mulţumind, la propriu, celor care l-au propus! Cum reprezentantul fostelor glorii – membri fondatori, Ion Haralambie, a declarat că nu ştie nimic, iar suporterii, de faţă la conferinţă, au afirmat că nu au fost consultaţi, rămâne o „dilemă” cui s-a mulţumit pentru… propunere!
“Fără presiune, acest proiect mai merită o șansă, iar Marius Stan a acceptat provocarea numită Petrolul” – a declarat Mădălin Mihailovici înainte ca situaţia să se “înfierbânte”, la propriu!
Iar noul preşedinte, Marius Stan, vizibil emoţionat, dovadă faptul că a tot repetat Galaţi în loc de Ploieşti, a făcut primele declaraţii în noua sa postură: la prezidiu! “Sunt onorat de propunerea de a fi în acest proiect. Petrolul Galați face 100 ani în 2024! Eu vizez o performanță majoră si visez la o aniversare a 100 de ani care sa ne prindă campioni en-titre sau campioni în devenire. A promova în Liga 1 mi se pare un obiectiv facil. Nu ați facut-o pentru că nu ați fost o familie” – avea să spună Stan, iar dialogul a fost urmat de intervenția suporterilor! Şi, de aici, a început haosul…

Petrolul nu mai are finanţare!

“Din acest proiect ieșim” – avea să anunţe Mihailovici, după ce a fost iritat de acuzaţiile suporterilor privind lipsa de transparenţă, deciziile luate în club, faptul că “au fost scoşi din acte”, greşelile manageriale.
A încercat câte ceva, să mai liniştească apele, Marius Stan, cel care a rămas în sală, apoi a discutat cu suporterii, după ce Mihailovici şi-a făcut… retragerea din scenă! “Dăm satisfacție adversarilor cu aceste probleme. Eu cred în acest proiect. Trebuie conciliere, aveți multe atuuri” – a spus Stan, imediat suporterii luând decizia de a face o conferinţă de presă, tot la stadion!

Acuzaţii de “regie”!

Octav Preda, Bogdan Dinu, Dragoş Machiţescu şi Oliver Vlada – reprezentanţii suporterilor – au acuzat, după evenimentele petrecute, că retragerea a fost “regizată”! Aceştia au stat de vorbă cu jurnaliştii rămaşi şi, de asemenea, au mai discutat şi cu Marius Stan, despre situaţia de la club.
“Indiferent ce va fi – Petrolul va exista! Din Liga 6, 7, dar va exista” – a fost concluzia întâlnirii suporterilor, exprimată de Dragoş Machiţescu.
Ce va urma la Petrolul? Rămâne să vedem… Oricum, bine şi linişte va fi greu de crezut că va fi prea curând, din păcate!

A existat şi varianta Piţurcă!

Printre cei ofertaţi să se implice la Petrolul a fost şi Victor Piţurcă, Marius Stan încercând să-l convingă pe acesta să se alăture proiectului! Nu a reuşit şi, dacă Veolia va mai rămâne la Ploieşti, cu Marius Stan, atunci Flavius Stoican pare a fi alesul pentru postul de antrenor principal! Acesta tocmai s-a despărţit de Poli Iaşi, fiind liber de contract.