Marian Dima

34 de victorii, 175 de goluri marcate, 12 primite reprezintă linia de clasament a campioanei judeţului Olt, CSM Slatina, care a totalizat 102 puncte din tot atâtea posibile, foarte probabil un record pentru fotbalul românesc în acest sezon. Dacă, pe vremuri, Viitorul Scorniceşti “învingea statisticile” pentru a realiza rezultatele dorite de Nicolae Ceauşescu, acum, fotbalul din judeţul Olt propune un alt proiect, în care părtaş este şi un jucător ploieştean!
Este vorba despre fundaşul central Bogdan Panait, legitimat ultima dată la Metaloglobus, unde a activat în tur, fotbalistul crescut la Petrolul Ploieşti şi trecut apoi pe la echipe precum FC Vaslui, Steaua, CS Otopeni, Aris Limassol, Dunărea Călăraşi (printre altele) punând umărul la renaşterea fotbalului din Slatina.
La 36 de ani, Panait va bifa barajul de promovare în compania reprezentantei Dâmboviţei, unde, campioana din teren, Gloria Corneşti, echipă susţinută tot de un ploieştean, Nelu Radu, nu ştie dacă va putea reprezenta judeţul vecin, din cauza lipsei Certificatului de Identitate Sportivă.
După câștigarea titlului de campioană a județului Olt, CSM Slatina s-a impus și în finala Cupei României, faza județeană, realizând astfel eventul, după ce a dispus cu 12-0 de Avântul Oporelu, un fost jucător de la Chimia Brazi, Andrei Bîră – elev “preferat” al lui Octavian Grigore – marcând de cinci ori, fiind omul meciului!
Aşadar, Liga a III-a promite, sezonul viitor, un nou “El Dorado” – Slatina!