F.T.

Procurorii ploieșteni au dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a trei indivizi din Capitală, care au încercat să înşele, folosind acte false, angajaţii unei bănci din Ploieşti. Dosarul penal deschis pe numele acestora are ca obiect fals privind identitatea şi tentativă de înşelăciune și complicitate la tentativa de înşelăciune. De asemenea, anchetatorii ploieşteni au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unei maşini cu care cei trei se aflau în zona unităţii bancare unde au fost prinşi, precum şi confiscarea sumelor de 330 de euro şi 40.750 de lei.
Reamintim că în cursul săptămânii trecute, trei bucureşteni, cu vârstele de 40 de ani, 49 de ani şi 57 de ani, au fost prinşi în flagrant încercând să ia un credit de la o unitate bancară din Ploieşti. Bărbaţii au căzut „în plasa” ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova în timp ce încercau să împrumute 20.000 de euro, folosind acte false.
„În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor trei, dar şi a maşinii cu care aceştia se deplasau, au fost găsite patru cărţi de identitate falsificate, precum şi înscrisuri care atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi şi la alte instituţii bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei şi în valută, precum şi mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bileţele cu nume ce se regăsesc pe cărţile de identitate suspecte a fi falsificate. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa unuia dintre aceştia, au fost găsiţi 30.000 lei, care au fost confiscaţi”, menţiona IPJ Prahova într-un comunicat de presă, referitor la activitatea infracţională a celor trei, la momentul prinderii acestora.