F.T.
Oamenii legii din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte au derulat, zilele trecute, mai multe acţiuni care au vizat, în special, identificarea administratorilor de societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi comerciale ilicite, precum şi a celor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile în ceea ce priveşte asigurarea obiectivelor cu sisteme de alarmă sau de supraveghere video, pentru prevenirea intrării prin efracţie a infractorilor.
În acest context, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.000 de lei. Cu titlu exemplificativ, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova aminteşte cazul unei firme la care oamenii legii au constatat că nu fost implementate măsurile stabilite prin evaluarea de risc la securitate fizică, motiv pentru care a fost patronul respectivei societăţi comerciale a fost amendat cu 3.000 de lei.
Pe de altă parte, dacă tot erau dislocaţi în teren, angajaţii de la Postul Vălenii de Munte, împreună cu poliţişti din Drajna, i-au luat în vizor şi pe cei care taie, fără a deţine autorizaţie în acest scop, din pădurile statului sau particulare. În acest context, au fost trase pe dreapta şi controlate 24 de maşini şi şase atelaje hipo. Rezultatul: 14 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală s-a apropiat de 7.000 de lei.