Sâmbătă a fost o zi reuşită pe Hipodrom, chiar dacă vremea i-a pus la încercare pe iubitorii hipismului, cele cinci curse de trap (în premieră, incluse toate în oferta Casei de pariuri Fortuna) oferind multe moment interesante, inclusiv o supriză mare, în chiar cea mai aşteptată cursă a zilei – Premiul Constantin şi Elena.

Hipodrom - premiu Constantin si Elena1Întrecerea – cu 12 cai la start luptând pentru premiile totale de 4.000 de lei – a fost câştigată de unul dintre caii care nu erau „văzuţi” printre favoriţi nici de bookmakerii Casei de pariuri Fortuna, armăsarul Năvalnic reuşind să se impună destul de clar în faţa iepelor Rugiada Thor şi Calligenia BMW, care porneau cu primele şanse. Festivitatea de premiere a fost onorată de fostul campion de box Lucian Bute şi de senatorul Emanoil Savin, care i-au avut alături pe maestrul emerit Titi Tudor şi pe reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan.
În celelate curse, “desfăşurarea” a fost următoarea: Premiul Epilog a fost câştigat de armăsarul Thor, apoi, în cealaltă semiclasică a zilei, Premiul Debutanţilor, s-a consemnat un eveniment mai rar, pentru că ultimii metri ai întrecerii rezervate cailor de 2 ani, aflaţi la prima lor cursă oficială, au adus descalificarea celor două iepe (Dona Pilar şi Saya Best CD) care se luptau pentru întâietate – ambele din cauză că au galopat – iar de acest fapt a profitat Monster First Lady, care era doar pe poziţia a 3-a în apropierea finishului.
În cea mai “premiată” cursă a zilei – Premiul Alexandros, cursă care „s-a alergat” pe o ploaie torenţială, marele favorit, Girus du Patural, s-a impus fără probleme. Reuniunea a fost închisă de Premiul Excelent – Fortuna Silver, câştigat de unul dintre caii care porneau cu şanse mari la victorie, armăsarul Borga Jackpot.

Hipodrom - premiu Constantin si Elena2Pe toată durata reuniunii, cei mai mici dintre spectatori s-au plimbat cu poneiul Perjar, în spaţiul special amenajat între cele două tribune, iar Fanfara Centrului Judeţean de Cultura Prahova a întreţinut atmosfera în pauza dintre curse.
Următoarea reuniune hipică oficială va avea loc sâmbătă, 8 iunie, atunci când este programat să se desfăşoare Premiul Carpaţi, o alergare semiclasică deschisă cailor româneşti de 4 ani, pe distanţa de 1950 de metri. Până atunci, însă, cu prilejul Zilei Copilului, sâmbătă, 1 Iunie, la Hipodrom va avea loc un eveniment special, în cadrul căruia se vor organiza curse amicale de trap, dar şi multe acţiuni dedicate copiilor. Accesul publicului la evenimentul de sâmbătă va fi gratuit.