Se fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. La Iași, șase coruri reunite au repetat ieri cântările dedicate Suveranului Pontif, pe care îl vor întâlni pe 1 Iunie. Vizita Papei Francisc în România se va încheia pe 2 iunie la Blaj, acolo unde organizatorii au pregătit un jilț special, dar și daruri care să-i amintească Sfântului Părinte de întâlnirea cu credincioșii din România.
200 de credincioși catolici din Iași, Neamț și Bacău au asistat la repetiţiile care au început încă din luna ianuarie.
Pentru întâlnirea cu Papa Francisc de la Iași, credincioşii îşi pot ridica biletele de la parohiile unde s-au înscris. La intrarea în zonele securizate din piaţa Palatului Culturii, pe lângă tichetele care vor fi scanate, credincioşii trebuie să aibă la ei şi un act de identitate. Accesul se va face între orele 11 – 16, când se vor închide perimetrele de securitate.
Papa Francisc va ajunge pe 1 Iunie, seara, la Iași. Va vizita Catedrala româno-catolică, iar apoi va ține un discurs în fața Palatului Culturii, la care şi-au anunţat prezenţa peste 65.000 de oameni. Un numărul dublu de credincioși este așteptat la Blaj, pe 2 iunie. Acolo Papa Francisc va sta pe un jilţ special creat pentru acest eveniment. Un scaun în care se regăsesc părți din lemn de la închisorile din Sighet și Gherla. Acolo unde au stat închiși cei șapte episcopi români care vor fi beatificati.
De la Blaj, Papa Francisc va duce la Roma și o casetă de argint cu osemintele a 3 dintre cei 7 episcopi martiri.