F. T.

Când aminteam, în urmă cu vreo lună, că poliției rutiere prahoveane i s-a pus “pata” pe bicicliști, poate ne-ați crezut, poate nu. biciclisti bauti1
Pentru cei care nu au crezut: de-atunci, aproape că nu a fost zi în care călătorii pe două roți să nu fie dați jos din șa și puși să sufle în aparatul etilotest. Și continuăm cu următorul exemplu: în zilele de 22 și 23 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii. În acest context, au fost efectuate 85 de testări cu aparatul etilotest și au fost legitimaţi 170 de participanți la traficul rutier.
Rezultatul ? Oamenii legii au aplicat peste 130 de sancțiuni – dintre care 112 pentru bicicliști – restul de 18 fiind date pietonilor care au călcat “zebra” pe culoarea roșie a semaforului sau prin locuri nemarcate.
Firește, nu doar bicicliștii au fost “oile negre” în traficul rutier de pe șoselele prahovene, ci și șoferii. Nu de alta, dar cu ocazia filtrelor instituite au mai fost prinși în neregulă și nouă șoferi, acestora din urmă fiindu-le săltate permisele de conducere.
Una peste alta, valoarea amenzilor date în cele două zile s-a ridicat la peste 31.600 de lei. Se subînțelege, grosul a fost primit de bicicliști…