Petre Apostol

Componentă a echipei divizionare de handbal HC Activ CSO Plopeni, jucătoarea Roxana Beşleagă a fost convocată la lotul naţional de tineret al României. În vârstă de 18 ani, handbalista originară din Râmnicu Vâlcea evoluează pe postul de centru, jucând atât pentru echipa de senioare, cât şi pentru cea de junioare I a grupării prahovene, club din cadrul căruia face parte din 2017.
Elevă la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Ploieşti, Roxana Beşeleagă a marcat, în acest sezon, 356 de goluri pentru HC Activ, în toate cele trei competiţii în care a evoluat: Cupa României, Divizia A, Campionatul Naţional de junioare I, fiind antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu.
În Divizia A, echipa prahoveană s-a oprit în penultima fază a competiţiei, clasându-se pe locul al treilea din grupa sa de la Turneul Semifinal, Roxana Beşleagă fiind principala marcatoare a formaţiei, cu 20 de goluri înscrise în cele trei partide disputate la întrecerea de la Făgăraş.
În Cupa României, HC Activ a pierdut în şaisprezecimile de finală, în vreme ce la
junioare I echipa prahoveană s-a situat între primele 18 formaţii din ţară, evoluând în Grupele „Valoare”, practic faza semifinală a competiţiei.
Lotul naţional de tineret al României este pregătit de antrenorul ploieştean Dragoş Dobrescu, având ca obiectiv principal o performanţă bună la Campionatul Mondial de anul viitor, care va fi găzduit chiar de ţara noastră. Însă, până atunci, în luna iulie, echipa tricoloră de tineret va evolua la Campionatul European, programat să se desfăşoare în Ungaria, România făcând parte din Grupa D, alături de Norvegia, Suedia şi Portugalia.
De menţionat că, săptămâna trecută, o altă jucătoare a clubului din Plopeni a fost convocată la lotul naţional, însă la echipa de senioare a ţării noastre, anume Ionela Leuştean, care va face parte din prima reprezentativă tricoloră la Trofeul Carpaţi, turneu programat în perioada 31 mai – 2 iunie, la Brăila.