V. Stoica

Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești și Asociația Somaro – Magazin Social pregătesc un proiect comun, care vizează înființarea unor magazine sociale destinate locuitorilor cu venituri reduse din municipiul Ploiești. În cadrul ședinței consilierilor locali ploieșteni, care va avea loc săptămâna aceasta, viceprimarul Cristian Ganea și un grup de consilieri locali vor propune adoptarea unei hotărâri prin care să se aprobe implementarea proiectului și criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii acestuia.
Potrivit proiectului, vor putea beneficia de serviciile magazinului social persoanele sau familiile aflate în evidența ASSC Ploiești care au venituri sub 700 de lei pe membru de familie și care se află în cel puțin două dintre următoarele situații: sunt beneficiare de locuință socială, de alocație pentru susținerea familiei, de ajutor pentru încălzirea locuinței, de tichete sociale, persoanele cu handicap care au angajat asistent social, beneficiare de venit minim garantat sau de cantină socială.
Potrivit proiectului, prin apariția magazinelor sociale în Ploiești, va fi facilitat accesul persoanelor aflate în situații de risc social la alimente și diferite articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienico-sanitare.
ASSC va stabili grupul-țintă al proiectului de asociere dintre municipalitate și Somaro-Magazinul Social, beneficiarii urmând să primească o legitimație pentru achiziționarea produselor la prețuri reduse.
Somaro este o asociaţie privată din România, cu conducere proprie, nonprofit şi independentă politic. Organizaţia promovează conceptul de supermarketuri sociale şi sprijină înfiinţarea unui lanţ de magazine cu produse de calitate superioară, proiectul fiind finanţat prin sponsorizări şi voluntariat şi nu depinde de fondurile din sectorul public.