•  Apatia de duminică seara nu este o depresie propriu-zisă și nu trebuie să ne alarmeze însă este indicat să ţinem cont de intensitatea acestei trăiri deoarece ne poate oferi indicatori realiști despre gradul de satisfacţie la locul de muncă și despre cât de intens resimţim stresul. Cu cât stresul reînceperii unei noi săptămâni de muncă este mai mare, cu atât calitatea somnului scade, putând merge până la insomnie. Cercetările arată că aceia care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte, pe termen lung sunt cu 30% mai predispuși stărilor depresive decât ceilalţi, potrivit Doctorul zilei.
  •  Anemia poate provoca stări de ameţeală, din cauza cantităţii mici de oxigen din sângele care irigă organele. În caz de anemie feriprivă, nivelul hemoglobinei – proteina care transportă oxigen în sânge – scade sub cel normal. Suplimentele alimentare cu fier şi alimentele bogate în acest oligoelement rezolvă problema. În momentul în care organismul este privat de anumite alimente, din dorinţa de a slăbi sau în lipsa unei alimentaţii corecte, concentraţia de zahăr din sânge scade. Corpul nu mai are de unde să îşi ia energia necesară. Pe acest fond, apar ameţelile însoţite de cele mai multe ori şi de dureri de cap. De asemenea, spondiloza cervicală este o afecţiune degenerativă a coloanei vertebrale. Afectează discurile intervertebrale de la nivelul gâtului şi măduva spinării, precum şi rădăcinile nervilor spinali – ceea ce dă neplăcute stări de ameţeală, potricit Click.
  •  O alimentaţie sănătoasă ne poate ajuta să luptăm împotriva infecţiilor cu stafilococ, dar şi să ne întărească imunitatea. În plus, pielea este cea mai importantă barieră de apărare împotriva acestei bacterii, iar o piele sănătoasă poate preveni şi ţine la distanţă bacteria pentru a nu ajunge în sânge. Într-o dietă obişnuită nu trebuie să lipsească morcovii. De exemplu, 300 de grame de morcovi oferă 184% din necesarul zilnic recomandat de Vitamina A. Proaspăt, sucul de morcovi oferă 451% din necesarul zilnic. Şi, din moment ce este un aliment cu un gust neutru, poate fi consumat cu uşurinţă în salate, supe sau asezonat altor preparate, potrivit Descoperă.