F. T.

Ieri dimineață, polițiștii din Valea Călugărească, sprijinți de trupe speciale din cadrul IGPR și jandarmi au efectuat 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe, gospodării și societăți comerciale.
Dintre cele 32 de descinderi, 26 au avut loc la Berceni, patru în Ploiești, una în comuna Valea Călugărească și una în comuna Leordeni, județul Argeș.
Reprezentanții IPJ Prahova au explicat motivul acestui desant polițienesc prin următorul comunicat: “Din cercetări au rezultat indicii că, începând din luna martie a anului trecut, persoanele vizate ar fi pătruns în incinta unor locuințe, gospodării și societăți comerciale, situate în comunele arondate Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească, de unde ar fi sustras diverse bunuri și valori, precum și animale și material lemnos. În fapt, ar fi vorba de 21 de infracțuni de furt și furt calificat”.
De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri care ar proveni din activitatea infracțională, respectiv motoferăstraie, motocoase, unelte, telefoane mobile, spalieri din beton, material lemnos, materiale de construcții, precum și animale (caprine) ! De asemenea, au fost confiscate inclusiv atelajele cu care bănuiții ar fi transportat material lemnos tăiat ilegal din păduri proprietate privată și proprietate a statului.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat de către anchetatori la peste 57.000 de lei.
Până aseară, 24 de persoane urmau să fie conduse pentru audieri la poliție, dosarul penal deschis pe numele suspecților având ca obiect comiterea infracțiunilor de furt, furt calificat și tăiere ilegală și furt de arbori.