Marian Dima

Românii din Arabia Saudită se apropie de finalul de sezon, ultima etapă aducând o victorie pentru Al Batin, formație condusă de antrenorul prahovean Ciprian Panait (foto). Acesta a câștigat meciul din runda 28 a primei ligi din Arabia Saudită, pe terenul celor de la Al Qadisiya, scor 2-0, cel mai important succes pentru antrenorul nostru de când a preluat, în acest mandat, echipa din Dammam.
După cinci înfrângeri consecutive în campionat, brazilienii Crysan şi Jhonnattann au stabilit scorul final, Al Batin obținând trei puncte importante.
Cu două runde înainte de final, Al Batin se află pe poziție retrogradabilă, 15, cu 25 de puncte acumulate. Diferența față de poziția de poziția de baraj, 13, ocupată de Al Feiha, este de trei puncte, iar Al Batin mai are de disputat jocuri cu ultima clasată, Ohod, și liderul Al Nasr!
Ultima etapă a adus şi un duel al “secunzilor” prahoveni, Al Shabab – cu Bebe Bărbulescu secund al lui Marius Şumudică învingând cu 2-0 pe Al Hazem, formaţia pregătită de Daniel Isăilă, cu Nicolae Constantin asistent. Echipa mâneceanului Bărbulescu, unde ploieşteanul Budescu a jucat în ultima parte a partidei, este la un pas de o calificare în Liga Campionilor Asiei, fiind pe locul 3 în ierarhia la zi, în timp ce Hazem are şanse să evite retrogradarea, chiar rezultatul obţinut de Panait fiind “mană cerească” pentru gruparea lui Isăilă şi Nae Constantin, aflată exact deasupra “liniei roşii”, cu două etape înainte de finalul sezonului.